• Büyükşehir-1
ASAYİŞ Haber Girişi : 06 Eylül 2024 17:04

Hindistan uçağına bomba ihbarı... Erzurum'a acil iniş yaptı...

Hindistan uçağına bomba ihbarı... Erzurum'a acil iniş yaptı...
Hindistan'a ait Air Vistara firmasına ait Hindistan-Almanya seferini yapan yolcu uçağı, yapılan bomba ihbarı  nedeniyle Erzurum HAvalimanı'na acil iniş yaptı.
Hindistan uçağına bomba ihbarı... Erzurum'a acil iniş yaptı...

ERKHABER / ERZURUM - Hindistan'a ait Air Vistara firmasına ait Mumbai-Frankfurt seferini yapan Vistara UK27 sefer sayılı yolcu uçağı, yapılan bomba ihbarı  nedeniyle Erzurum HAvalimanı'na acil iniş yaptı. AiR Vistara'ya ait Boeing 787-9 (B789) tipi uçağa yapılan bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanı'ndan kalkış yapacak ve Erzurum'a inecek olan uçaklara da izin verilmedi ve Erzurum hava sahası uçuşlara kapatıldı. 

KARIŞIK

Uçak, aprona gelerek, yolcularını tahliye etmeye başlarken, havalimanında yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları, ambulanslar, iffaiye ekipleri ve AFAD, havalimanına sevk edildi...

Uçaktaki tüm mürettebat ve 247 yolcu güvenli bir şekilde uçaktan tahliye edilerek, terminal binasına getirildi. Bomba imha uzmanları hem uçak içerisinde hem de bağaj bölümünde inceleme yapıyor.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum hava sahasının uçuşlara kapatıldığını açıkladı. 600 kişi kapasiteli olan uçakta 247 yolcu bulunuyor.

İddiaya göre, kabin ekibinin uçak içerisinde bir peçeteye yazılı "bomba var" notunu buldu ve bunun üzerine uçağı "acil" koduyla Erzurum Havalimanı'na indirdi...

  

BAKAN YERLİKAYA'DAN UÇAK AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hindistan uçağının "acil" koduyla Erzurum Havalimanı'na zorunlu iniş yapmasıyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. 

Bakan Yerlikaya, "Bugün, Vistara Havayolları’na ait VTI027 sefer sayılı Mumbai-Frankfurt uçuşunu yapan yolcu uçağının tuvaletinde “Uçakta bomba olduğu” yazılı bir kağıt bulunmuş ve bu ihbar üzerine uçak 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanımıza acil iniş yapmıştır, 234 yolcu ve 13 mürettebat sorunsuz bir şekilde uçaktan indirilmiştir. 2 bomba imha uzmanı ve 1 arama köpeği ile uçak içerisinde arama işlemleri devam etmektedir. Havaalanında Afad, İtfaiye, Sağlık, Emniyet, UMKE ve DHMİ Ekipleri tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Erzurum Havaalanımıza saat 21:00’a kadar acil durum nedeniyle iniş ve kalkışlara izin verilmemektedir." dedi. 

 

VALİ ÇİFTÇİ: UÇAKTA BOMBA VAR NOTU BULUNMUŞ

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, bomba ihbarı üzerine Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapan uçakta yapılan çalışmaların devam ettiğini açıklayarak, "Yolculardan birisi lavaboya girdiğinde, uçakta bomba var notunu oraya bırakıyor ve oradan çıkıyor. 
Uçağın görevli hosteslerinden birisi lavaboya girdiğinde bu notu görüyor ve bu durumu da pilota intikal ettiriyor. Notu bırakan kişiyle ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. Yani şu anda ilk etapta uçağın aramasını tamamlamak istiyoruz
" dedi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, havalimanında basın mensuplarına süreç ile ilgili bilgi verdi. Vali Çiftçi, "Bugün Hindistan Vistara Havayolları'na ait olan yolcu uçağı Mumbai Frankfurt seferini yaparken alınan bomba ihbarı üzerine saat 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanı'mıza acil iniş yapmak durumunda kalmıştır. Havalimanımıza iniş yaptıktan sonra uçağın içerisinde bulunan toplamda 234 yolcu, 13 tane mürettebat güvenli bir şekilde uçaktan tahliye edilmiş ve aramalar yapıldıktan sonra havalimanı binamıza alınmıştır. Şu anda yolcular havalimanı binamızda istirahat etmektedirler. Uçaktan yolcuların tahliyesi sağlandıktan sonra iki tane bomba imha uzmanımız ve bir tane de arama köpeğimiz şu anda uçağın içerisinde. Arama çalışmalarına devam ediyorlar. İlk kısmı yani o uçağın önündeki ilk bölüm tamamlanmış durumda. Bu arada çalışmanın uzayabileceğini de düşünerek jandarma komutanlığımızdan bir bomba arama köpeği daha talep ettik. Şu anda iki arama köpeği ile uçağın içerisindeki çalışmalar, arama çalışmaları devam ediyor. Bu çalışma tamamlandıktan sonra altta bulunan bütün bagajlar pistte indirilecek. Yine arama köpeklerimiz orada da bagajları incelemeden, aramadan geçirecekler, koklayacaklar. Bunlar da tamamlandıktan sonra kabinin içerisindeki kabin bagajları incelenecek. Onlar da gerekli aramalardan, taramalardan geçirildikten sonra eğer bomba ihbarı asılsız çıkarsa yolcular tekrar uçağa alınacak" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.