• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 06 Ağustos 2024 13:55

İddialar ciddi ama Valilik sessiz!

İddialar ciddi ama Valilik sessiz!
ETB Başkanı Oral’ın KUDAKA ile birlikte proje destekli çalışmalar yapan kamu kurumlarına sunduğu projelerin kabul edilmesi için görevli memurları “Siyasi ve medya gücüm var” ifadeleriyle baskı altına aldığı iddiaları kamuoyunda geniş yankı buldu. 

ERKHABER / ERZURUM - Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı’nda (KUDAKA) Erzurum Ticaret Borsası’na (ETB)ait ‘Gastro Akademi’ başlıklı projenin gündeme dahi alınmadan reddedilmesini haberleştiren  gazetecilerle, kamu görevlileri arasında yaşanan kavganın ardından ETB Başkanı Hakan Oral hakkında ortaya atılan iddialar gündeme bomba gibi düştü. 

KARIŞIK

 

Oral’ın KUDAKA ile birlikte proje destekli çalışmalar yapan kamu kurumlarına sunduğu projelerin kabul edilmesi için görevli memurları “Siyasi ve medya gücüm var” ifadeleriyle baskı altına aldığı iddiaları kamuoyunda geniş yankı buldu. 

 

ERK Haber’de yeralan haberle ilgili olarak dün gün boyunca sosyal medyada tepkilerini dile getiren vatandaşlar, ortaya atılan iddiaların mutlak suretle araştırılması gerektiği düşüncesini savunurken, Erzurum Valiliği bu konuda sessiz kalmayı tercih etti. 

 

ETB ile ortak yürütülen ve KUDAKA tarafından da desteklenen Süt Projesi’nin de tarafı olan Erzurum Valiliği’nin son derece ciddi iddialar karşısında sessiz kalması da tepkilere neden oluyor. Vali Mustafa Çiftçi’nin iddiaları mutlak suretle çok yönlü olarak araştırması gerektiğini savunan vatandaşlar, “Kamu görevlileri eğer iddia edildiği gibi baskı altına alınarak, yetersiz projelerin onaylanması girişimi varsa, burada çalışanları koruyacak kişi elbetteki kurum amirleri ile birlikte Vali Mustafa Çiftçi’dir. Sayın Vali’nin bu konuda mutlak suretle harekete geçerek, olayı çok yönlü soruşturacağına inanıyoruz” dediler. 


ETB Başkanı Hakan Oral’ın ETB’nin hangi projelerinin onaylandığı, proje ortaklarının kimler olduğu, ETB’nin bu projelerden ne kadar gelir elde ettiği, 3’ncü şahıslara ne kadar ödemeler yaptığının da araştırılması isteniyor. 


GAZETECİ BAKIRCI, ETB’NİN KUDAKA PROJELERİNİ PAYLAŞTI

Öte yandan gazeteci Orhan Bakırcı da dün sosyal medya hesaplarından Hakan Oral döneminde ETB’nin sadece KUDAKA’dan onaylattığı projeleri detaylı bir şekilde paylaştı. Bakırcı’nın iddiasına göre ETB, sadece KUDAKA’dan 1.8 milyon doların üzerinde bir proje desteği sağlamış… 

Bakırcı’nın paylaşımı şöyle: 

Hakan Oral yani Erzurum ticaret Borsası Başkanı. Fiyasko projelerin kahramanı. Şimdilik fiyasko projelerin yüzünden, ne kadar paramız pul olmuş görelim. Detaylarını sonra köşe olarak yazacağım. 

Yıl 2018, Proje: Süt sektörü soğuk zincir kurulumu, proje bedeli: 4,618,330,00 2018 ortalama dolar kuru : 4.75 TL yani ortalama 970 bin dolar. Yani bugünkü TL karşılığı ortalama 32,359,000,00 TL 

Yıl 2019, Proje: Ortaklı, Süte Değer Projesi.  Proje bedeli: 5,247,527,00 2019 ortalama dolar kuru : 6.25 TL yani ortalama 839 bin 600 dolar. Yani bugünkü TL karşılığı ortalama 28,000,000,00 TL 

Yıl 2020, Proje: Erzurum Ortak Pazarlama Ajansı (ER-OPA) Proje bedeli: 360.000,00 2020 ortalama dolar kuru : 7 TL yani ortalama 51 bin dolar. Yani bugünkü TL karşılığı ortalama 1.715.657,14TL 

Yıl 2022, Proje: Erzurum Çarşı Pazar Tanıtım. Proje bedeli: 80,000,00 TL + KDV 2022 ortalama dolar kuru: 16 TL yani ortalama 5000 dolar. Yani bugünkü ortalama karşılığı 166 bin TL + KDV

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.