• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 17 Eylül 2024 14:02

İş İnsanı Gökhan Kaya: Kimseyi dolandırmadım, mağdur olan benim!

İş İnsanı Gökhan Kaya: Kimseyi dolandırmadım, mağdur olan benim!
Geçtiğimiz günlerde Erzurum’da 50 milyon liralık bir dolandırıcılık iddiasıyla gündeme gelen iş insanı Gökhan Kaya, hakkındaki suçlamalara ilişkin sessizliğini bozdu.

ERKHABER / ERZURUM - Geçtiğimiz günlerde Erzurum’da 50 milyon liralık bir dolandırıcılık iddiasıyla gündeme gelen iş insanı Gökhan Kaya, hakkındaki suçlamalara ilişkin sessizliğini bozdu. Yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Erzurum’da ticaretle uğraştığını, vergi ve ticari yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirdiğini vurgulayan Gökhan Kaya, iddiaların aksine kimseyi dolandırmadığını, aksine kendisinin mağdur olduğunu ifade etti. Kaya, ödenmeyen müşteri çekleri yüzünden şirketinin finansal zorluklar yaşadığını ancak buna rağmen alacaklarını toparlamaya çalışarak borçlarını ödemeye devam ettiğini söyledi.

KARIŞIK

 

“2014'ten Beri Vergi ve Ödemelerimi Aksatmadım”

 

Kaya açıklamasında, Erzurum’da 2014 yılından beri ticaretle uğraştığını belirtti. Bu süre zarfında tüm vergi ve ticaret ödemelerini zamanında yerine getirdiğini vurgulayan iş insanı, ticaretin doğasında her zaman zorluklar ve aksaklıkların olabileceğine dikkat çekti. Özellikle son dönemde bazı müşteri çeklerinin ödenmemesiyle birlikte şirketinin finansal sıkıntılar yaşamaya başladığını belirtti. Ancak bu durumun kendisini dolandırıcı yapmadığını ve sürecin doğal bir ticari problem olduğunu ifade etti. Kaya açıklamasında, "Ben 2014 yılından beri Erzurum’da ticaretle uğraşıyorum. 2014 ve 2024 yılları arasında tüm ödemelerimi, vergilerimi aksatmadan, gününde yapıyordum. Ancak ticarette herkesin başına gelebileceği gibi, benim de başıma gelen bazı müşteri çeklerinin ödenmemesi nedeniyle şirketimde sıkıntılar yaşanmaya başladı. Fakat altını çizerek söylüyorum ki kimseyi dolandırmadım. Yaşadığım sıkıntılar alacaklarımızı toparlayamamaktan kaynaklandı."

 

“Borçlarımı Ödemeye Devam Ediyorum”

 

Kaya, borçlarını ödemeye yönelik kararlılığını vurguladı. Her ne kadar şirketinin karşılaştığı zorluklar nedeniyle tüm borçlarını kısa sürede kapatmasının mümkün olmadığını kabul etse de, piyasalardan çeklerini toplamaya başladığını ve elinden geldiğince kimseyi mağdur etmemek için çalıştığını belirtti. İş insanı, alacaklarını toparlayarak ve işlerinden elde ettiği ödemelerle borçlarını ödemeye devam ettiğini söyledi. "Elbette bütün ödemelerimi kısa sürede yapamayacağım, ancak elimden geldiği kadar kimseyi mağdur etmeden herkese ödeme yapmaya çalışıyorum. Piyasadan alacaklarımı toparlıyor ve iş yaptığım firmalardan gelen ödemelerle, ödeme günü gelen borçlarımı ödüyorum. Sürekli olarak alacaklı firmalar ve şahıslarla telefonla irtibat halindeyim. Hiçbir zaman kimseyi mağdur etmemeye çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum."

 

“Yalan Haberler Yüzünden Şehri Terk Etmek Zorunda Kaldım”

 

Kendisi hakkında yapılan yalan haberlerin sadece ticari itibarını değil, aynı zamanda kişisel ve ailevi güvenliğini de tehlikeye attığını ifade etti. Bu yalan haberler nedeniyle tehditler aldığını ve can güvenliği kaygısıyla yaşadığı şehri terk etmek zorunda kaldığını belirten Kaya, "Bana ve aileme yönelik yapılan tehditler yüzünden yaşadığım şehri terk etmek zorunda kaldım. Can güvenliğimiz tehlikede olduğu için bu kararı almak zorunda kaldık. Çıkarılan yalan haberler yüzünden ticari itibarımın zedelenmesinin yanı sıra, hayatımız da büyük tehlikeye girdi. Bu süreçte tehditler ve saldırılarla karşılaştık. İlgili gazeteler ve sosyal medya hesaplarıyla görüşüp elimdeki delilleri sunmamıza rağmen bu haberler hiçbir şekilde yayımlanmadı. Gerçekler saklanıyor, fakat biz haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."

 

“Yalan Haberlere İtibar Etmeyin”

 

Alacaklılarına seslenerek, çıkan yalan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve bu haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Kendisinin halen alacaklılarıyla irtibat halinde olduğunu ve borçlarını ödemeye devam ettiğini vurgulayan iş insanı, maddi sorunlarının çözülmesi için zamana ihtiyaç duyduğunu belirtti. Yaşanan olayların çözümü için büyük bir çaba sarf ettiğini belirten Kaya, "Lütfen yapılan yalan haberlere itibar etmeyin. Ben şu ana kadar birçok ödemeyi yapmış ve piyasadan çeklerimi toplamaya başlamış bulunmaktayım. Kimseyi mağdur etmeden tüm borçlarımı ödemeye çalışıyorum. Zamanla tüm ödemelerimi yapacağım ve mağdur olan hiçbir kişi bırakmayacağım. Bu süreçte benimle irtibatta olan alacaklı firmalar ve şahıslarla sürekli iletişim halindeyim ve karşılıklı anlayış içinde bu süreci yönetmeye çalışıyoruz."*

 

“Yasal Süreç Başlatıldı”

 

Kaya hakkında çıkarılan asılsız haberler ve yapılan tehditlerle ilgili yasal süreçleri başlattığını açıkladı. Özellikle bazı basın kuruluşlarının ve sosyal medya hesaplarının kasıtlı olarak yalan haberler yayımladığını belirten iş insanı, bu kişi ve kurumlar hakkında savcılığa başvuracağını ve hakkını arayacağını söyledi. "Konu ile alakalı gerekli savunmamı savcılık nezdinde yapacağımı bildiririm. Yalan haber yayan gazeteler ve sosyal medya hesapları hakkında da yasal işlemlerimizi başlattık. Bu süreçte ailem ve benim can güvenliğim için gerekli önlemleri almak zorunda kaldık. Gerçeklerin ortaya çıkması adına savcılığa tüm delilleri sunacağım ve yargının bu süreçte adil bir karar vereceğine inanıyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.