• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 16 Nisan 2016 08:31

Kutlu Doğum Haftası Yoğun İlgi Gördü

Kutlu Doğum Haftası Yoğun İlgi Gördü
Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Programı büyük ilgi gördü.

ERKHABER / ERZURUM - Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş’in konuşmacı olarak katıldığı Programa Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Müftü vekili Celal Büyük, ETÜ Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Katılanlara Gül ve Kutlu Doğum Haftasında bu yıl tema olarak işlenen Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet konulu kitapların dağıtıldığı program, Gurup Seda ile Salavatı Şerife ve ilahi faslı ile başladı.Ulu Camii Müezzin Kayyımı Yakup Tosunoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından program yapılan konuşmalar ile devam etti.
Açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Celal Büyük kutlu doğum haftasının her yıl nisan ayı içinde çeşitli etkinliklerle yurt içinde ve yurt dışında kutlandığını belirterek “ gelin birlik olalım çağrısı etrafında Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet konusunu ele almaktayız.. Asırlardır önce Sevgili Peygamberimizin bütün bir insanlığa olan bu çağrısı kutlu doğum ikliminde yenilemeye çalışacağız “ diye konuştu.
Alemlere rahmet ve güzel ahlakı tanımlamak için gönderilen bir Peygamberin ümmeti olmak büyük bir güzelliktir diye konuşan Vali Dr. Ahmet Altıparmak ta yaptığı konuşmada, “Bundan dolayı kendimizi şanslı görmeliyiz. iftiharla söyleyebiliriz ki Müslüman evlatlarının toprakları her zaman için zalimin zulmünden kaçanlara vatan toprağı olmuştur ve onlara kucak açmıştır. Ama maalesef sizler de görüyorsunuz ki bütün bunlara rağmen hala daha içimizde bu belayı yok edemiyoruz. İnşallah bu vahdet ve birlik günü bunun miladı olur ve kendimize çeki düzen veririz. Sol-sağ Alevi- Sünni dediler, şimdi de Türk - Kürt diyorlar. Neden bunlar hala birbirlerine girmiyorlar diye anlayamıyor akıl erdiremiyorlar. İşte bunun cevabı Peygamber efendimizin ahlakının bu topraklarda yeşermiş ve yerleşmiş olmasıdır. Vahdet ve birlik bu kardeşliği pekiştirdiğinden dolayı kimse umduğunu bulamıyor ve inşallah bulamayacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Mahmut Şevket Bayram’ın koro şefliğinde geceye özgü tasavvuf müziği konseri verildi.
Kutlu Doğum Haftası için düzenlenen programda ayrıca şiir ve kompozisyonda dereceye giren öğrencilere Vali Altıparmak , Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve diğer protokol üyelerince hediyeleri verildi.

KARIŞIK