• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

MHP İl Başkanı'ndan EYOF tepkisi...

MHP İl Başkanı'ndan EYOF tepkisi...
MHP İl Başkanı Karataş, birkaç gün sonra başlayan EYOF ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Tanıtımın başarısız olduğunu savunan Karataş, "Bırakın etkinliği, EYOF'un ne olduğunu bu halk bilmiyor!" dedi.

ERKHABER / ERZURUM - MHP İl Başkanı Naim Karataş, 11-18 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak olan Avrupa Gençlik Kış Festivali (EYOF) ile ilgili zehir zemberek  açıklamalarda bulundu. Karataş, EYOF'a şehrin hazır olmadığını, tanıtımın son derece başarısız olduğunu, halkın Erzurum'da yapılacak olan etkinlikten de etkinliğin ne olduğundan da haberdar olmadığını savundu. 

KARIŞIK

Yazılı bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Karataş, organizasyona sayılı günler kala halktan ve medyadan gelen eleştirilere kulak verilmesi gerektiğini belirterek, EYOF Koordinatörü Necati Kaplan'ın sınıfta kaldığını öne sürdü. Karataş, şunlarıo söyledi: EYOF koordinatörlüğüne getirilen Necati Kaplan, bu organizasyon hazırlıklarında sınıfta kalmıştır. Erzurumlu vatandaşlarımız bana defaaten şikayette bulunuyorlar. Sözde Erzurum’da bir organizasyon var ama Erzurum’un bundan haberi yok.  Tanıtımlar başarısız, yapılacak etkinliklerin ne olduğu bakımından kimsenin haberi yok. Bırakın etkinliği, EYOF’un ne olduğunu kimse bilmiyor. Ayrıca,  Milliyetçi  Hareket Partisinin İl Başkanı olarak, partililerimiz ve tüm Erzurumluların özellikle dile getirmemizi istedikleri bu konu hayati önem taşımaktadır. Zira bugün yapılan hataların bedelini koordinatör olarak atanan şahıs değil, Erzurum ödeyecektir.”

ERZURUM’DA KOORDİNATÖR MÜ YOKTU?

Açıklamasında koordinatörün Erzurum dışından atanmasına da tepki gösteren Karataş, “Erzurum, toplam nüfusu 762 bin 21 kişi olan bir şehir. Tarihin her sahnesinde yeri olan, alimler, ulemalar, devlet adamları, bürokratlar ve nice değerli şahsiyetleri tarihe ve ülkemize kazandıran bu kadim şehirde, EYOF gibi bir organizasyonda koordinatörün Erzurum dışından getirilmesi, zannımca, bu şehir için büyük talihsizlik ve bu şehre hakarettir. Yapılacak olan bu organizasyonun,  2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'ndan kat kat büyük olduğu söyleniyor. Fakat 2011'de yapılan tanıtım ve hazırlıkları hatırlayınca, şu an ki yapılacak olan organizasyon ve hazırlıkları konusunda bir düşünmek gerek!  Eğer ortada bir başarısızlık varsa, bunun hesabı yetkili makamlarca sorulmalı ve detayları araştırılmalıdır.”dedi.

YEREL BASIN GÜNLERDİR YÜKSES SESLE HAYKIRIYOR!

Erzurum’da yerel basının bu konu üzerinde göstermiş olduğu hassasiyete de değinen MHP il başkanı Naim Karataş, “Yerel basın bir şehrin önyüzü, ulusala açılan penceresidir. Takip ettiğimiz kadarıyla şunu görüyoruz; Yerel basın bu işin kötüye gittiğini, bir şeylerin yanlış gittiğini hergün haykırıyor. Fakat ne bir denetmen, ne bir kontrol heyeti bir açıklama yapmıyor. Ancak biz yerel basının bu feryatlarını dikkatle takip ettiğimizi açıkça belirtiyor, iddiaların takip;çisi olduğunu açıkça ifade ediyoruz. Ve bu iddiaları gücümüz yettiğince, gerekli mercilere taşımak için çabalayacağımızı buradan belirtiyorum. Erzurum adına konunun takipçisi olacağız. Zira şahıslar değil Erzurum ve Erzurum’un alî menfaatleri söz konusudur” diye konuştu...