• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Haziran 2016 15:05

MİLLETVEKİLİ İBRAHİM AYDEMİR: “KARDEŞLİK İKLİMİNİN BAŞŞEHRİDİR ERZURUM”

MİLLETVEKİLİ İBRAHİM AYDEMİR: “KARDEŞLİK İKLİMİNİN BAŞŞEHRİDİR ERZURUM”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye’nin terörle mücadelede mesafe almış, birikim sahibi olmuş, güvenlik boyutunda çok çaplı ve sıhhatli gelişmeler sağlamış bir ülke olduğunu belirterek, “Bunun en mütebariz, belirgin adresi Erzurum’dur.

 

KARIŞIK


ERKHABER / ERZURUM-AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye’nin terörle mücadelede mesafe almış, birikim sahibi olmuş, güvenlik boyutunda çok çaplı ve sıhhatli gelişmeler sağlamış bir ülke olduğunu belirterek, “Bunun en mütebariz, belirgin adresi Erzurum’dur. Doğu Anadolu’nun en merkezi kenti burasıdır. Ve şükür ki, barış ikliminin başşehridir Erzurum.” dedi. 

AYDEMLİR’İN DEĞERLENDİRMESİ
Atletizm Federasyonunca gerçekleştirilen uluslar arası Erzurum Challenge Cup organizasyonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Atletizme dönük bir aktivite bütün spor alanlarını da ihtiva etmesi bakımından çok değerlidir, fevkalade önemlidir. Hele bu aktivite, Türkiye’de uluslararası boyutta icra ediliyorsa… Hele hele, ülkemizin gözbebeği bir kenti, barış, birlik, bütünlük kenti Erzurum’da yapılıyorsa çok daha değerli çok daha kıymetlidir diyoruz. “ ifadelerini kullandı.


SELAMLAMA
Erzurum Challenge Cup organizasyonu için Erzurum’da bulunan sporcuları, ‘Erzurum’u temsil noktasında bir kardeşiniz olarak, Erzurum Milletvekili olarak teşriflerinizden duyduğumuz memnuniyeti ifade ile kentimize hoş geldiniz diyorum’ ifadeleriyle selamlayan Milletvekili Aydemir, sporun küresel boyutta ifade ettiği manaya değindi.


SPOR VE MESAJI
Aydemir, ‘ Beylik bir tanım olsun diye değil, yerli yerinde söylendiği için spora dair bir küçük tarif yapmak istiyorum. Spor kaynaşmanın, rekabetlere yoğunlaşılarak zihni ve bedeni ortak heyecan ve coşkularda buluşmanın ifadesidir.Öne çıkmak, fark edilmek, karşısındakini diğer görmek gibi yaygın ve baskın anlayışın karşısında, Sporu birlik ve beraberlik enerjisinin bir yarışma heyecan ve ahengi içinde kaydedilmesi olarak algılıyoruz. Spor kültürü, bize göre, seyircisi ve faaliyet vereni ile bütünleşen bir ortaklık kültürüdür.Toplumun ister ferdi ve isterse takım halinde, zihinsel ve bedensel emek yoğun sinerjisinin eğlence ve zevk alanındaki kaydıdır bir yerde spor. Hemen her spor dalı için bu tarifler geçerlidir. Ne ki, atletizm, için özel bir fasıl açmak gereğini de biliyoruz. ‘dedi.


ATLETİZM VE ERZURUM’UN SPORTİF AMBİYANSI
Atletizmin, bütün sportif sahaların anası, menbaı, kaynağı olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘
Öyle ise atletizme dönük bir aktivite bütün spor alanlarını da ihtiva etmesi bakımından çok değerlidir, fevkalade önemlidir. Hele bu aktivite, Türkiye’de uluslararası boyutta icra ediliyorsa… Hele hele, ülkemizin gözbebeği bir kenti, barış, birlik, bütünlük kenti Erzurum’da yapılıyorsa çok daha değerli çok daha kıymetlidir diyoruz.’ ifadelerini kullandı.


TERÖR KÜRESEL MUSİBET
Erzurum için Barış kenti ifadesini özellikle kullandığını vurgulayan Milletvekili Aydemir,’Malum kentimiz ülkemizin Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Terör, dünyevi bir hakikat. Daha birkaç ay önce, Fransa’da, Belçika’da husule gelen terörist faaliyetleri hatırlayalım lütfen.Daha önce İngiltere’de, Almanya’da yaşananları da…Dahası Amerika terörist eylemler dolayısıyla adeta diken üstünde yaşıyor.İsviçre istihbarat örgütünün verdiği bilgi bu anlamda çok çarpıcıdır. Ülkelerinde 200’ü aşkın radikal terör örgütü olduğunu kayda geçiyorlar. Yani…Demem o ki… Terör, küresel bir musibet. Sadece bize ait değil.’ dedi.


ERZURUM BARIŞ İKLİMİNİN BAŞŞEHRİ
Türkiye’nin terörle mücadelede destansı bir mücadele gerçekleştirdiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘ Kaldı ki, ülkemiz bu anlamda diğer ülkelerle kıyaslanmayacak ölçüde terörle mücadelede mesafe almış, birikim sahibi olmuş, güvenlik boyutunda çok çaplı ve sıhhatli gelişmeler sağlamış bir ülkedir. Bunun en mütebariz, belirgin adresi Erzurum’dur. Doğu Anadolu’nun en merkezi kenti burasıdır. Ve şükür ki, barış ikliminin başşehridir Erzurum. Bırakın terör olaylarını, sıradan adli vakaların dahi cereyan etmediği bir şehirdir Erzurum.” diye konuştu.


ERZURUM’UN SPORTİF VİZYONU
Değerlendirmesinde Erzurum’un sportif vizyonuna değinen Milletvekili Aydemir, ‘Çok değil daha 5 sene önce kış turizmine dönük olsa da, her türlü sportif faaliyeti ilgilendiren katrilyonluk yatırımların yapıldığı bir kent.Hangi veçheden, cepheden bakarsanız bakın dört dörtlük bir spor beldesidir Erzurum. Bunları özellikle kayda geçiyorum.Zira, bel altı, faullü yaklaşımlar sadece iktisadi siyasi sahada olmuyor, Yazık ki, art niyetli bazı çevreler öne çıkmak adına ülkemize terör bağlamında iftira mahiyetli karalamalar yapıyorlar. Şu an Erzurum’a gelen değerli kardeşlerim, sporcular, spor adamları da aynel yakin görecekler ki, genelde Türkiye özelde Erzurum sulh, sükun yüklüdür. Her türlü sportif faaliyet gönül rahatlığıyla yapılacak haldedir. Bu noktada, özellikle bir not düşmeyi de, hakkı adaleti üstün tutma adına bir vazife görüyorum.” dedi.


ÇİNTIMAR, TAŞKESENLİGİL VE SPOR CAMİASINA TEŞEKKÜR
Değerlendirmesinin son bölümünde Ramazan ayı içinde Erzurum’da bir Spor Şöleni gerçekleştiren Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çintımar ve yönetim kurulu üyeleriyle Erzurum GHSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’e ve spor camiasına teşekkür eden Milletvekili Aydemir, ‘ Ve tabii, bir hakikate vurgu yapayım…Gençliğin olduğu yerde pozitif enerji yığılması oluyor. Hele bu gençler sporcu ise, enerji bu defa zirve yapıyor. Şu an öyle bir iklimdeyiz… Hele içinde bulunduğumuz zaman kesiti bizler için, Müslümanlar için çok özel anlamı olan ve bereket yüklü bir ay ise, o vakit bu pozitif hal çok daha net bir hal alıyor.Buna sebep olduğunuz için size bir kere daha teşekkür ediyorum. Bir başka teşekkürü de, bu faaliyeti Erzurum’a taşıyan Atletizm Federasyonumuza, hususen de, başta Fatih Çintımar kardeşime yapıyorum. Umuyorum, yarışmalardan her sporcu kardeşimiz hissesine düşen olumlu payı alır ve gönlü ferah feza bir halde ülkemizden ayrılır. Hepsine yürekten başarı diliyorum. Alfebetik sıraya göre kayda geçiyorum ve Azerbaycan, Cezayir, Hindistan, Romanya, Suudi Arabistan, Ukrayna be Yemen heyetine en kalbi şükranlarımı sunuyor, bir başka vesile ile inşallah yeniden görüşme dileğimizle hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.