Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Grafik ve Tasarım Bölümü öğrencileri, bir ay boyunca yaptıkları çalışmada atık malzemeleri sanata çevirdiler.
ERKHABER / ERZURUM - Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu ve Oltu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen projede öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları eserlerin yer aldığı sergi açıldı.
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Grafik ve Tasarım Bölümü öğrencileri, bir ay boyunca yaptıkları çalışmada atık malzemeleri sanata çevirdiler. Yaklaşık 30 eserin yer aldığı sergi İlçe Kaymakamı Cevdet Bakkal tarafından açıldı. Okul binasında açılan sergi, katılımcılar tarafından beğenildi.
Grafik ve Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Ferdi Ayaz, “Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu ve Oltu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan sıfır artık ile el sanatları arasındaki bağlantılı proje ile bizim Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerimiz Oltu ve çevresindeki toplamış oldukları atıkları sanat nesnesine dönüştürdüler. Bugün açtığımız sergimizde 30 adet çalışmamız var. Farklı atıkları bir araya getirerek çöpleri sanat nesnesine dönüştürme sergisi oluşturduk” dedi.
Sayın editör kardeşim buraya üç gün önce bir yorum yazdım nedense yayınlamadiniz . Nesi vardı? Biz üniversitelerin çöplerle değil, teknolojik eserle uğraşıp teknoloji üretmelerini istiyoruz. Bir üniversitenin asli görevi budur. Bu milletin parasına yazık. Bizim yazdığımız bir uyarı yazısı idi. Siz bundan neden alindiniz ki? Herhalde siz de bu milletin parasının böyle çarçur edilmesine karşısinizdir. Bunlar böyle yaparak göz boyuyorlar. Siz de buna göz yummayin. Selamlar. Hoşça kal. Allah' a emanet ol.
Bu ne haber yapılacak ne de öyle övünülecek bir şey. Üniversitelerin asli görevi , patent alıp, bilimi, katma değeri yüksek teknolojik eserlere dönüştürüp satıp ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. Bu da sizlerde olmayınca tabiiki bunu yapacaksınız. Zamanınızı bu işlerle boşa harcamayın. Çalışın, çok çalışın eser üretip satın. Bakınız, dünya çapında bir markamız yok. Bu markayı üretmek de üniversitelerin işi ne yazık ki bu da sizlerde yok. Mesela ABD' nin, Harward üniversitesinin bütçesi 150 milyar dolar. Her yıl 50 milyar dolar, devlet bütçesine katkı yapıyor. Bizim 173 üniversitenin, devlete katkıları yok. Her yıl bütçeden bunlara 36 milyar TL ayrılıyor. Üretim yapacakları yerde bol bol tüketiyorlar. İlkokullar elini açmış para istiyor, her türlü imkanlarla donatılmış, üniversiteler de ellerini açmış, devletten para istiyorlar. Ne fark var? Lütfen kendinizi yenileyin artık vakti geldi. Klasik metotlarla ders anlatmak, dünya üniversitelerinde yok. Sizler de buna devam ediyorsunuz. Yazık, zamana yazık. Bu fakir milletin parasının har vurulup harman gibi savrulmasina yazık.