AB ve Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu, Tarım ve Balıkçılık Hibe Programı kapsamında kabul edilerek desteklenen “Erzurum’da Organik Et ve Süt Üretimi’nin Yaygınlaştırılması” Projesi start aldı.
ERKHABER / ERZURUM - DOĞTARBESBİR Başkanı Nazmi Ilıcalı, yaptığı açıklamada “Proje, DOĞTARBESBİR , IFOAM ortaklığı Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraki ile yürütülecektir. Belediyemiz işletmelerin seçimi, pazarlama , mera alanlarının tesbiti konularında destek verecektir. Proje ile Erzurum’da organik et ve süt üretiminin yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır. Bu amaçla organik tarım ve hayvancılık konusunun da eğitim çalışmaları yaparak, üreticilerin bilgi ve görgüleri artırılacaktır. Ayrıca organik üretim pazarlanması için çalışılarak üreticilerin gelir seviyelerinin artırılmasına katkı sağlanacaktır. Almanya’daki işletmelerle diyalog kurulacak Almanya’ çalışma ziyareti düzenlenecek böylece uluslararası düzeyde iyi örneklerin paylaşımı sağlanacaktır” dedi.
Projede Atatürk üniversitesi ve Ege Üniversitesi öğretim görevlileri, Ziraat Mühendisleri, Erzurum Büyükşehir belediyesi tarım uzman kadrosu, dernek üyeleri, örnek çiftçiler, ve IFOAM uzman katılımcısı görev yapacağını dile getiren Başkan Nazmi Ilıcalı, “Proje sonunda 120 işletmenin organik statü kazanması , 1500 üreticinin eğitilmesi ve yöremizde organik tarım ve hayvancılık konusunda farkındalık oluşturulması beklenmektedir. Projemiz 15 Şubat 2016 tarihinde başlamıştır. Bir yıl sürecek projemizin ilk faaliyeti olarak organik statü almak isteyen işletmelerin tespiti için müracaatlar alınmıştır. Türkiye’de ilk olarak uygulamaya başlayan organik hayvancılık projemiz üreticilerimizce rağbet görmüş, koşulları uygun 160 işletme için müracaat alınmıştır. Müracaatlar devam etmektedir” diye konuştu.
Nazmi Ilıcalı, projeye katkı sağlayan Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Merkezi Finans İhale birimine, Erzurum Valiliğine , Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına ,Gıda Tarım Ve Hayvancılık Il Müdürlüğüne , Ortağımız IFOAM‘a , Atatürk Üniversitesine , Ege Üniversitesine ve katılımcı üreticilere teşekkür etti.