• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 04 Şubat 2019 14:27

Palandöken Gelişim Derneği'nden "Erzurumspor sahipsiz değil" çıkışı...

Palandöken Gelişim Derneği'nden
Erzurum’un STK’ları, Erzurumspor’a karşı 3 maymunu oynarken, tek ses Palandöken Gelişim Derneği’nden çıktı...

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum’un sivil toplum kuruluşları, Erzurumspor’a karşı 3 maymunu oynarken, tek ses Palandöken Gelişim Derneği’nden çıktı... Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un hakemler tarafından neredeyse her maçta puanlarının gasp edilmesi, son olarak da dün oynanan Rizespor maçında yaşanan hakem rezaleti sonrasında, kulüp yönetimi ve taraftarlar isyan ederken, sivil toplum kuruluşlarının sessizliği de kamuoyunu öfkelendiriyor. 

KARIŞIK

Özellikle "cami avlusu STK'ları" konumundaki birçok "tabela STK'sı" Erzurumspor'a karşı Merkez Hakem Kurulu ve hakemlerce yürütülen "küme düşürme" çalışması karşısında suskunluğunu sürdürürken, Erzurum'dan tek tepkiyi Palandöken Gelişim Derneği verdi. 

ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, ESOB Başkanı Rasim Fırat ve ETB Başkanı Hakan Oral'ın adeta "kulaklarının üstüne yattığı" bir dönemde cesaretle Erzurum'un ve Erzurumspor'un hakkını savunmak için hareke geçen Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, yazılı bir açıklama yaparak, Erzurumspor'un sahipsiz olmadığını hatırlattı. 

Başkan Lokmacı, yazılı açıklamasında şu düşüncelere yer verdi: 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Rizespor arasında dün oynanan müsabakada yaşananlar, Türk sporunun ve özellikle de Türk Futbolunun bugün neden kötü bir halde olduğu sorusunun en açık ve en anlaşılır bir şekilde cevabını ortaya koymuştur.

Çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren spor kulüplerimizin karşı karşıya kaldığı yanlı tutumların Türk Sporunun önünde ki en büyük engel olduğunun bilinmesini isteriz.

Bir çok köklü kulübümüz sırf bu yanlı davranış ve kararlar sebebiyle tarihe karışmış, bir çok sporcumuz belki daha başarılı olabilecekleri halde spor hayatlarını sona erdirmiştir.

Bugün Milli Futbol Takımımızın içerisinde bulunduğu kötü durumun sebebi de bizce budur.

Verdiği örnek mücadele ile bugün Süper Lig’de yer alan takımımız hakem Özgür Yankaya’nın kötü yönetimiyle bugün cezalandırılmıştır.

Geçen hafta Rize Spor ve Akhisar Belediyesi arasında oynanan müsabakada yaşanan hakem hatalarının bugün ki müsabakada da tekrarlanması düşündürücüdür.

Ülkemizde bir çok müsabaka boş tribünlere oynandığı halde, bugün soğuk bir havaya rağmen stadyumu dolduran taraftar görmezden gelinmiş, taraftarımız bir nevi cezalandırılmıştır.

Bilinmesini isteriz ki; Bugün kümeye düşmeme mücadelesi veren veya şampiyonluğa oynayan bütün takımlarımız Cumhuriyetimizin birer kazanımlarıdır. Bu kazanımları yok etmeye ise kimsenin hakkı yoktur.

Büyükşehir Belediye Erzurum Spor ile Rize Spor arasında oynanan müsabakada yaşanan hakem hataları sebebiyle Futbol Federasyonunu, Merkez Hakem Kurulunu ve hakem Özgür Yankaya’yı kınıyor, Şehrimizin gözbebeği olan futbol takımızın sahipsiz olmadığının bilinmesini istiyoruz.

Şehrimizin bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını takımımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.