• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Mart 2018 11:19

Pasinler’de metruk yapılar yıkılıyor

Pasinler’de metruk yapılar yıkılıyor
Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde metruk halde bulunan ve halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve yıkımı gerçekleştiriliyor.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde metruk halde bulunan ve halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve yıkımı gerçekleştiriliyor. 
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, “Halkın huzur ve güvenliği yanında, ilçenin değişim ve gelişimi için bu tür yapıları yıkıyoruz” dedi. 
Pasinler İlçe Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu’nun üstünde titizlikle durarak başlattığı yıkım çalışmaları geçen yıldan beri devam ediyor. Zabıta müdürlüğü ekipleri kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit ederek sahipleri ile iletişime geçiyor. Yıkım ekipleri metruk yapıların tespit edilmesinin ardından gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte zaman kaybetmeden yıkım işlemini gerekli güvenlik önlemlerini alarak gerçekleştiriyor. 
Pasinler’in tüm mahallelerinde başlatılan yıkım çalışmalarının yağan karın kalkmasıyla yeniden başlatıldığını söyleyen Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, 2017 yılında 250 yapının yıkıldığını açıkladı. 
2018 yılı içerinde ise şu ana kadar 42 yapının yıkıldığını belirten Başkan Sertoğlu, “3194 Sayılı İmar Yasası gereğince, ilçemizde metruk halde bulunan ve halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapıları yıkıyoruz. Bunu halkımızın huzur ve güvenliği yanında, ilçenin değişim ve gelişimi yapıyoruz. Görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra sosyal risklere de yol açan binaların yıkım çalışmalarını bu yıl içerisinde devam edecek. Birçok yapıyı ise eğer kullanılacak halde ise tamir ediyoruz” diye konuştu. 
Başkan Sertoğlu, “Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan bu yapılar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor. Zaman zaman çocukların oyun alanı olarak da kullandığı yıkılmaya yüz tutmuş olan bu yapılar, can güvenliği tehlikesini de taşıyor. Metruk yapıların bulunduğu mahallelerdeki aileler, kendi çocukları için haklı olarak endişe etmeye başlıyor. İlçenin farklı mahallelerindeki bu metruk yapılara, belirlediğimiz program çerçevesinde müdahale ediyoruz. Mahalle mahalle araştırarak muhtarlarımızda istişareler yaparak, vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendirerek yasal işlemlerinin yapılması ardından yıkıyor ardından alanı ve çevresinin temizleyerek daha yaşanılabilir bir hale getiriyoruz” dedi.

KARIŞIK