• Büyükşehir-1
SAĞLIK Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Robot sistemiyle ameliyatı canlı izlediler...

Robot sistemiyle ameliyatı canlı izlediler...
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH)’da Da Vinci robotu ile gerçekleştirilen ameliyatı Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen canlı izledi.

ERKHABER / ERZURUM - Vali Seyfettin Azizoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Erzurum bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Uçar ve hastane başhekimi Yrd. Doç. Dr. Orhan Delice’den hastanede ki hizmetlerle ilgili bilgi alan Vali Azizoğlu ve Başkan Sekmen, Robotik sistemle gerçekleştirilen prostat ameliyatını da canlı olarak izledi.

KARIŞIK

Sağlıkta dönüşümün bir örneğini de şu anda canlı olarak izlediklerini belirten Vali Seyfettin Azizoğlu, “Artık dünyada örnek teşkil eden bir sağlık hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Sağlık üssü olan Erzurum’da ki imkanlar ortada. Çok önemli bir sistem. Artık dünyanın en iyi hastanelerinde hangi sistem varsa Erzurum’da da var” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Türkiye’de uygulanan sağlık sisteminin dünyanın bir çok ülkesi tarafından örnek alındığını belirterek, “Artık robotik sistemle ameliyatlar gerçekleştiriliyor. Sağlıkta çığır açıyoruz. Sağlıkta dönüşümün mimarları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakan Yardımcımız Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a teşekkür ederim”dedi.