• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Haziran 2018 12:27

Tarihi Çifte Minareli Medresede çevre düzenlenmesi

Tarihi Çifte Minareli Medresede çevre düzenlenmesi
Tarihi Çifte Minareli Medresede çevre düzenlenmesi

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum'un sembolü haline gelen 764 yıllık bir Selçuklu eseri olan tarihi Çifte Minareli Medrese’nin ön cephe çevre düzenlenmesi için çalışmalara başlandı. 
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 3.5 milyon lira maliyetle yapımına başlanan çevre düzenlemesinde çevre aydınlatması, süs havuzları, oturma ve rekreasyon alanları ile yeşil alan ve sert zemin imalatları gerçekleştirilecek. 
Kısa süre önce restorasyonu tamamlanın tarihi Çifte Minareli Medresenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemiyle Erzurum'a bağlanarak açılışını gerçekleştirmişti. Açılıştan kısa süre sonra çevre düzenlenmesi ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. 
Çifte Minareli Medresenin çevre düzenlemesi tamamlandığında kente yakışır bir alanın gün yüzüne çıkacağını ifade eden Erzurum Vakıflar Bölge Müdür Vekili İsmet Çalık, “Tarihi Çifte Minareli Medresenin restorasyon çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açılışını gerçekleştirmişti. Tabi açılışı yapıldı ama çevresinde nahoş bir görüntü vardı. O bölgede ki genel bir kentsel dönüşüm devam ediyor. Şuan ki şantiyenin kurulumu ile birlikte ister istemez Çifte Minareli Medresenin siluetini etkiliyor ama bazen cefa çekilmeden sefa sürülmüyor. Hızlıca faaliyetlere başladık içerisinde yeşil alanlar olacak, taş zeminli yürüme alanları olacak bir meydan düzenlemesi gibi olacak, oturma alanları olacak ama fazla sayıda olmayacak eserin önünü kapatmayacak özellikle Çifte Minareli Medresenin tarihi dokusunu bozmamak için önemle dikkat ediyoruz. Çifte Minareli Medresenin çevre düzenlenmesi tamamlandığı zaman daha da fazla göz kamaştıracak hale bürünecek. Çifte Minareli Medreseyi ziyarete kapatmadık herkes ziyaret edebilecek ama bizde çevre düzenlememizi yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
Tarihi Çifte Minareli Medresenin ön cephe çevre düzenlenmesi yaz sezonu içerisinde tamamlanacağı tahmin ediliyor. 

KARIŞIK