• ŞEpnolat üst

Tarihi medreseye demir rampa ayıbı!!!

ERKHABER / ERZURUM - Geçtiğimiz yıllarda Vakıf Eserleri Müzesine dönüştürülen Çifte Minareli Medrese, tarihinin belki de en talihsiz dönemini yaşıyor.

 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan tarihi yapı, iş bilmez yöneticilerin adeta oyuncağı haline geldi.

 

Tarihi esere geçtiğimiz günlerde garabet bir engelli rampası yerleştiren Vakıflar Bölge Müdürlüğü yöneticileri, sosyal medyadan yükselen tepkilerin ardından iğrenç bir görüntü oluşturan sözde rampayı kaşla göz arasında kaldırdı.

Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, vakıflar, vakıf eserleri ve tarihi yapılarla ilgili hassasiyetini, Çifte Minareli Medrese girişine monte ettirdiği iğrenç ötesi engelli rampasıyla böylece gözler önüne sermiş oldu. 

DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?   Erzurum’la neredeyse özdeş hale gelmiş olan Çifte Minareli Medrese’nin böyle bir muameleyi hak etmediğini vurgulayan Dadaşlar, “Vakıflar gibi hassasiyet düzeyi en yüksekte olan bir kurumun Erzurum’a atadığı Bölge Müdürü, vakıf kültürüyle, vakıf eserleriyle ve tarihle adeta dalga geçercesine işlere imza atıyor. Çifte Minareli Medrese önüne yerleştirilen ve demir malzemeden imal edilen engelli rampası bunun en güzel örneklerinden birisi. Yani bir kurum yöneticisi, tarihten, kültürden ve estetikten bu kadar mı yoksun olur? Çifte Minareli Medrese girişine yerleştirilen sözde engelli rampasını böyle ihtişamlı bir yapıya nasıl yakıştırdı?” diye sordular. 

ERZURUM’UN TALİHSİZLİĞİ  Sosyal medyadan yükselen tepkilerin ardından kaşla göz arasında kaldırılan engelli rampasının yerinde yeller eserken, yaşanan bu durum Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün karşı karşıya bulunduğu talihsiz yönetim anlayışının da bir kanıtı oldu. Vatandaşlar, “Erzurum ve Erzurum’daki tarihi yapılar, kimsenin babasından kalmış mülk değil. Bir yönetici çıkar Çin Seddinin üzerine adını yazar, bir başka yönetici çıkar tarihi binaya alüminyumdan yağmur suyu kanalı yapar, bir başka yönetici de, çıkar Çifte Minareli Medrese girişine garabet bir engelli rampası yapar. Bu şehirde görev yapan kültür ve vakıf yöneticileri hep böyle skandal işlere imza atmak zorunda mı? Bölge Müdürü Murat Uslu, o garabet rampayı medrese girişine hadi yakıştırdı diyelim de, bunu temsil ettiği Vakıflar kurumuna nasıl yakıştırdı? Hadi yaptığı iş doğru idiyse, o çirkin rampayı kaşla göz arasında neden kaldırttı?” şeklinde konuştular.

MEHMET EMİN ÖZ SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan Çifte Minareli Medrese'nin girişine konulan demir rampanın hızlıca kaldırılmasında AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz'ün rol oynadığı ortaya çıktı. Milletvekili Öz'ün tarihi esere yakışmayacak rampayı görür görmek Vakfılar Bölge Müdürü Murat Uslu'nu arayarak sert tepki gösterdiği öğrenildi. Öz'ün "Nasıl böyle bir saçmalığa imza atarsınız? Hiç mi bunun yanlışlığını fark etmediniz? İşinizi böyle ciddiyetsiz mi yapıyorsunuz?" sözleriyle Uslu'ya çıkıştığı, bunun üzerine Uslu'nun demir rampayı sabahı bile beklemeden kaldırttığı ortaya çıktı. 

  • 6 / 1 Tarihi medreseye demir rampa ayıbı!!! 0

  • 6 / 2 Tarihi medreseye demir rampa ayıbı!!! 1

  • 6 / 3 Tarihi medreseye demir rampa ayıbı!!! 2

  • 6 / 4 Tarihi medreseye demir rampa ayıbı!!! 3

  • 6 / 5 Tarihi medreseye demir rampa ayıbı!!! 4

  • 6 / 6 Tarihi medreseye demir rampa ayıbı!!! 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.