• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 12 Eylül 2018 18:55

Türk kayağına 12 Eylül darbesi

Türk kayağına 12 Eylül darbesi
12 Eylül 1980 darbesinin 38’inci yıldönümünde Türk kayağı büyük bir darbe yedi. Seçime bir gün kala Erzurumlu aday Fatih Kıyıcı’nın demokratik hakkı elinden alınarak kongreye girmesi engellendi.

ORKUN ÇİZMELİ - SİNAN ÖZÇAYLAK'IN HABERİ

KARIŞIK

 

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Kayak Federasyonu’nun yarın (13 Eylül) yapılacak olan 4’üncü Olağan Genel Kurulu öncesinde şok bir gelişme yaşandı. Dün akşam iki kez toplanan Merkez Ceza Kurulu’nda iki ay hak mahrumiyeti cezası alan Fatih Kıyıcı’nın adaylığı düştü.

 

Türkiye Kayak Federasyonu’nun 10 Mayıs’ta yapılması gereken 4’üncü Olağan Genel Kurulu Başkan Erol Yarar’ın girişimleriyle 31 Temmuz’a ertelenmiş, bu tarihte de genel kurul yine Yarar’ın ortaya attığı gerekçelerle 13 Eylül’e ertelenmişti. Geçen süre içinde bir takım iddialarla Erzurumlu Doç. Dr. Fatih Kıyıcı’nın adaylığına engel olmaya çalışan Yarar, dün bir kez daha Merkez Ceza Kurulu’na başvurdu. Akşam saatlerinde toplanan Kurul saatler 22.00’yi gösterdiğinde 2’ye 2 oyla dosyayı Tahkim Kurulu’na sevk etti.

 

GECE YARISI OPERASYONU

 

Ancak gece yarısı operasyonuyla yeniden toplanan Merkez Ceza Kurulu’nda bir üye iki saat içinde fikir değiştirdi ve 3’e bir oyla Kıyıcı’ya iki ay hak mahrumiyeti cezası verildi. Bunun üzerine Doç. Dr. Kıyıcı, sabah saatlerinde Tahkim Kurulu’na müracaat etti ve kararın bozulmasını istedi. Gün içinde yaşanan bir takım gelişmelerin ardından akşam saatlerinde Tahkim Kurulu toplanmaktan vazgeçti. Bu sebeple 13 Eylül’de yapılacak olan 4’üncü Olağan Genel Kurul da Kıyıcı’nın aday olamayacağı haberi kayak camiasında şok etkisi yarattı.

 

DELEGELER ÖFKELENDİ

 

Demokratik hakkı elinden alınan Fatih Kıyıcı’nın adaylığının düşmesi delegeleri öfkelendirdi. 10 Mayıs’tan bu yana Kıyıcı’ya büyük haksızlıklar yapıldığını söyleyen delegeler, “Demokrasi resmen ayaklar altına alınmıştır. Delegenin hür iradesine yapılmış açık bir saldırıdır. Federasyon başkanı genel kurulda delegelerin oylarıyla seçilmesi gerekirken, genel kurul öncesinde çevrilen ayak oyunlarıyla başkan belirlenmeye çalışılıyor. Bu durumu kabullenmemiz söz konusu bile değildir. Gereken cevabı yarın genel kurulda delegeler olarak vermek boynumuzun borcudur” diye tepki gösterdiler. 

 

ALİ OTO SAHNEDE

 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz haftalarda adaylığını açıklayan Ali Oto cephesinde de hareketlilik yaşanmaya başlandı. Kıyıcı’ya destek verecek olan delegelerin büyük bir bölümünün yaşanan sürece tepki olarak Ali Oto’dan yana tavır sergilemesi bekleniyor.