• Büyükşehir-1
EĞİTİM Haber Girişi : 11 Mart 2018 14:13

Üniversiteler arası işbirliği geliştiriliyor...

Üniversiteler arası işbirliği geliştiriliyor...
Üniversiteler arası işbirliği geliştiriliyor...

ERKHABER / ERZURUM - Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bir takım gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti. 
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Alkan’a, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı eşlik etti. 
Samimi bir sohbet havasında geçen ziyarette üniversitenin ikili ilişkileri ele alınarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 
Rektör Çomaklı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, üniversiteler arasında gerçekleştirilecek iş birliklerinin ülkemizin hedefleri ve çıkarları doğrultusunda yapılması gerektiğini söyledi. 
Üniversitelerin birlikte hareket edebilmelerinin önemine değinen Çomaklı: “Karşılıklı iş birliği ve projeler ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi gibi konular, kurumlarımızın gücüne güç katacaktır. Bizde bu doğrultuda gerçekleştirilecek çalışmalara her konuda destek vermeye hazırız” dedi. 
Erzurum ve Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Atatürk üniversitesi gibi kadim bir üniversitenin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirtti. 
Akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleri birlikte gerçekleştirmek için bu ziyaretin bir adım olduğunu ifade eden Rektör Alkan, Atatürk Üniversitesi ile her türlü işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. 

KARIŞIK