• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Şubat 2015 12:11

Winterfest'i de mi görmediniz arkadaş!

Winterfest'i de mi görmediniz arkadaş!
İlkokul müsameresini andıran EYOF'un açılış töreni akıllara Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleştirdiği kış festivalini getirdi...

ERKHABER / ERZURUM - Organizasyon bozuklukları, halkın stadyuma gelirken yaşadığı ulaşım çilesi, ne idüğü belli olmayan kostümler ve ne anlama geldiği anlaşılamayan koreografisiyle ilkokul müsameresini andıran Avrupa Gençlik Kış Festivali'nin (EYOF) açılış töreni akıllara Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleştirdiği kış festivalini (Winterfest) getirdi... Son derece başarısız organizasyon, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin son derece düşük bütçelerle iki yıl üst üste düzenlediği, bu yıl ise 15 Temmuz darbe girişimi ve şehitler nedeniyle yapmama kararı aldığı Winterfest ile EYOF arasında kıyaslama yapılmasına yol açtı. Erzurm kamuoyu, "Winterfest ile EYOF'u kıyaslamayı bile vicdanımız kabul etmiyor. Winterfest, EYOF'un yanında çok ama çok profesyonel bir etkinlikti" yorumunu yapıp, EYOF'u düzenleyenlere, "Allah aşkına organizasyon yapmayı madem bilmiyor dunuz, Winterfest'i de mi hiç izlemediniz?" sorusunu yöneltiyor.

KARIŞIK

Winterfest ilk olarak 2014 yılında düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla harekete geçen dönemin basın danışmanı Onur Durasi öncülüğündeki genç ekip, 3 gün süren bir etkinlik gerçekleştirdi. Ünlü sanatçılar Murat Ceceli, Murat Dalkılıç ve Sagopa Kajmer’in yanı sıra yerel sanatçılar da 3 gün boyunca Erzurumlularla biraraya geldi. Zaman zaman eksi 20 dereceyi bulan soğuk havaya rağmen etkinlik alanlarını dolduran onbinlerce kişi, festivalin tadını çıkardı.

YAYGIN BASININ GÜNDEMİ OLDU

Şehrin birçok yerleşim yerinde düzenlenen aktivitelere yoğun ilgi gösterildi.

Yakutiye Kent Meydanı'ndaki açık hava sanat atölyesi, Cumhuriyet Caddesi'nde kayaklı koşu, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda tırmanma duvarı, futbol oyunları ve buz heykel sergisi görülmeye değerdi. Festival kapsamında gençler ip çekme oyunlarında güçlerini denedi. Kış Festivali, kapalı buz salonların da gerçekleştirilen yarışlarla nefes kesti. Buz hokeyi maçları, engelli ve diğer sporcuların katıldığı curling ile minikler hız pateni yarışları kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Tüm ilçe belediyeleri, etkinlik alanlarında standlar açıp, ilçelerini tanıtma fırsatını buldu.

Onur Durasi öncülüğündeki ekip, yaygın basında da günlerce yer bulan, canlı yayınlarla Erzurum’un 3 gün boyunca gündeme gelmesini sağlayan bu etkinliğini yaklaşık 2 milyon liraya gerçekleştirdi.

İKİNCİ YILIN SORUMLUSU KÜLTÜR A.Ş OLDU

Winterfest’in ilk yılında hem kentte hem de ülke genelinde büyük ses getirmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılındaki etkinliğin kapsamını daha da genişletti.

Kültür ve sanattan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç’ın başkanlığındaki organizasyon komitesinde Kültür Daire Başkanı Mehmet Emin Öz ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Emre Yaylalı yeraldı.

Etkinlik için ciddi bir tanıtım hamlesi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi metropol kentlerde tanıtım standları açtı, Winterfest’in tanıtımı yaptı. Standa gelen vatandaşlara hem yöresel ikramlar yapıldı hem de kıtlama çay ve kadayıf dolması ikram edildi.

Mustafa Sandal, İbrahim Erkal ve Yalın ve yerel sanatçıların konserleri, havai fişek gösterileri, oyun parkurları halktan büyük ilgi gördü.

 

BAŞBAR’I 3120 KİŞİ OYNADI!

Winterfest Erzurum 2015 Erzurum etkinlikleri kapsamında binlerce kişi aynı anda Baş Barı oynadı. Havuzbaşı Kent Meydanı’ndan Tebrizkapı’ya kadar uzanan Erzurum Baş Barı, 19 Aralık 2015’te saat 14.47’de 3120 kişinin katılımıyla Guinness Dünya Rekorları’na girmeye aday oldu.

Winterfest’in ikinci yılında da maliyet yine yaklaşık 2 milyon lirayı bulmuştu…

EYOF İÇİN DE 2 MİLYON TL HARCANDI AMA!

Winterfest etkinliklerinin 2 yılını kısaca hatırlattıktan sonra yeniden EYOF’a dönelim… EYOF’un tartışmalara ve tepkilere neden olan açılış töreni için 2 milyon TL’ye yakın bir bütçenin harcanmasına rağmen, bu kadar başarısız olması günlerdir tartışılıyor.

EYOF’u organize eden Koordinatör Necati Kaplan ve yönetici ekibinin “organizasyon tecrübesinin” olmaması, yaşanan başarısızlığın en büyük nedeni olarak gösteriliyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın bütçeyi kısması, koordinatörlüğün adeta dilenci durumuna düşmesi, kurumlardan “araçlara benzin” alabilmek için bile yalvarır pozisyona düşürülmesi başarısızlığın nedenleri arasında önemli yer tutuyor.