• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 12 Şubat 2018 17:39

Yavru kartallar Erzurum’dan uçacak…

Yavru kartallar Erzurum’dan uçacak…
Türk futboluna genç yeteneklerin yetiştirilmesini amaçlayan Beşiktaş ile Vodafone “Geleceğin KaraKartalı" adı altında dijital izleme projesini hayata geçirdi. Altyapıya seçmelerin yapılacağı 7 ilden biri de Erzurum olarak belirlendi. Bu büyük heyecan 5 ay

ERKHABER / ERZURUM - Beşiktaş ve Vodafone arasında yapılan anlaşmayla oluşturulan digital platformda Türkiye’nin dört bir yanında ki yetenekli çocukları altyapıya kazandırmayı hedefliyor. Bu projenin önemli bir ayağı da Erzurum’da gerçekleştirilecek. 7 ilde seçmeler yapacak olan Beşiktaş, bu illeri Ankara, İstanbul, Antalya, Gaziantep, Samsun, Erzurum ve İzmir olarak belirledi.

KARIŞIK

TÜRK FUTBOLUNA BÜYÜK HİZMET

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone ile yaptıkları sponsorluğun uzun vadeli bir iş birliği olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Vodafone KaraKartal projemiz bu açıdan çok önemsediğimiz bir anlaşmadır. 3,5 yıl önce başlangıcını yapmıştık. Böylece sponsorluktan elde ettiğimiz gelirin haricinde 8 milyon liranın üzerinde ek gelir sağladık. Bu da yeni projeler üretmek için vesile oldu. Yaklaşık 2 yıldır çalıştığımız Vodafone Geleceğin KaraKartalı projesini bugünkü haline getirdik. Amacımız, ülkenin çok önemli problemlerinden biri olan altyapıdan, çocukların yetiştirilmesiyle Türk Milli Takımı'na, Türk takımlarına oyuncu çıkarmak."

Projeye büyük önem verdiklerini kaydeden Orman, "Dünyada bir ilk olan bu projeyle Türkiye'nin dört bir yanındaki yetenekli çocukları altyapıya kazandırmayı hedefledik. Her zaman, her mekanda fırsat eşitliği yaratan, herkesin her yerde katılım sağlayabileceği dijital bir platform oluşturuyoruz. Beşiktaşlı olsun olmasın herkesi KaraKartal hareketine çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

PROJENİN DETAYLARI

Projenin üç aşamadan oluştuğunu belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise şunları anlattı

"Birinci aşamada video yükleme ve oylama olacak. İkinci aşamada 7 farklı bölgede seçmeler yapılacak. Üçüncü aşama, final etkinliği olacak. Proje 81 ili kapsayacak. 8-10 ve 11-13 yaş grupları olacak. Çocuklar en fazla bir dakikalık videolarını yükleyecek. Onlardan belirli hareketleri yapmalarını istiyoruz. Top kontrolü, top sürme, çalım ve şut hareketlerini yapacaklar. Bir de kendilerine ait özel hareketleri olacak. Yüklenen videoların oylanmasıyla 7 bölgede 50'şer çocuk seçilecek. 350 çocuk, Beşiktaş taraftarları tarafından seçilecek. Beşiktaş'ın izleme ve altyapı yetkilileri, bunların arasından beşer çocuğu seçecek. Toplam 35 çocuk, Haziran ayında BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde 4 günlük kamp ve en sonunda Vodafone Park'ta bir final etkinliği olacak. Minimum 3 çocuk Beşiktaş altyapısına kazandırılacak."

Video yükleme uygulamasının bugün itibarıyla başladığını vurgulayan Aksoy, "Bir abone en fazla 10 video yükleyebilecek. Beklentimiz 100 bin yüklemenin olması. Oylama için 'Vodafone KaraKartal' abonesi olmak gerekiyor. Bu heyecan 5 ay sürecek. 22 Nisan'da belirlediğimiz 7 seçmeler yapılacak. Ankara, İstanbul, Antalya, Gaziantep, Samsun, Erzurum ve İzmir'de olacak. Haziran ayında da 4 günlük kamp ve en sonunda Vodafone Park'ta bir final etkinliği olacak. Çocuklarımıza 'Top sende.' diyoruz." diye konuştu.